’Rutte, btw-verhoging op groente en fruit was toch een 1 aprilgrap?’

De Telegraaf –

Foodwatch is een ludieke actie begonnen tegen de verhoging van de btw op groente en fruit. De voedselwaakhond doet een publieke oproep aan het kabinet om bekend te maken dat dit plan één grote 1 aprilgrap was.

Het btw-tarief op onder andere groente en fruit is verhoogd van 6 naar 9 procent. De consumptie van groente en fruit moet worden gestimuleerd, niet gedemotiveerd, vindt Foodwatch.

“Velen geloofden hun oren niet en protesteerden toen ze van het kabinetsplan hoorden om groente en fruit duurder te maken. Vandaag krijgt het kabinet de kans op een gracieuze exit: zeg dat het een 1 april grap was en beloof om groente en fruit juist btw-vrij te maken.”

GroenLinks, SP en de PvdA en een aantal maatschappelijke organisaties liepen te hoop tegen verhoging van de btw, die naar buiten kwam tijdens de presentatie van het regeerakkoord afgelopen nazomer.

Een belangrijk argument dat de voedselwaakhond aandraagt is de afnemende groente- en fruitconsumptie onder Nederlanders. Een volwassene eet gemiddeld 139 gram groente en 113 gram fruit per dag. Dat ligt echter onder de aanbevolen hoeveelheid door de Schijf van Vijf, die 250 gram groente voorschrijft.

Foodwatch doet vandaag een publieke oproep aan het kabinet om bekend te maken dat het kabinetsplan om de belasting op groente en fruit te verhogen een 1 april grap was.

(38)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.